Upoznajte svoj tip kože

0
0

Iako postoje razne kategorije tipova kože, ne postoje dvije osobe koje imaju iste karakteristike kože. Dok neki mogu imati masnu kožu, drugi mogu imati suhu ili osjetljivu kožu. Svjesni koji tip kože imate može znatno poboljšati vaš izbor proizvoda, kao i rutinu njege kože. Proizvodi uglavnom ovise o namjeni. Na primjer, ako ste podvrgnuti operaciji, upotreba kreme za brže zacjeljivanje može biti korisna. Odabir pogrešne rutine ili proizvoda za njegu može dodatno pogoršati vašu kožu.

Kako izgraditi učinkovitu rutinu njege kože?

Bez obzira na tip kože koji imate, od vitalne je važnosti redovito slijediti rutinu njege kože. Uz osiguravanje boljeg zdravlja kože, pomaže i u rješavanju uobičajenih problema poput ožiljaka, akni, pa čak i tamne mrlje. I ne samo to, već postoje i kreme za urasle dlake koje pomažu u smanjenju prištića čišćenjem kože. Rutina njege kože obično se sastoji od tripotrebna koraka koja su opisana niže.

Te se rutine mogu slijediti ujutro prije odlaska na dan ili noću prije spavanja. Imajući na umu ove korake, u kratkom vremenu možete znatno poboljšati kvalitetu svoje kože.

  • Čišćenje: pranjem lica vodom možete ukloniti prljavštine i nečistoće na koži. Međutim, isto će biti i sa prirodnim uljima na koži. Upotreba sredstva za čišćenje s adekvatnim uljima može vam dodatno pomoći u pomlađivanju kože te joj pomoći održati kvalitetu zadržavajući postojani uljni omotač.

 

  • Savjetuje se da se suzdržavate od pranja lica više od dva puta dnevno. Za osobe koje imaju suhu kožu izbjegavajte korištenje šminke. Trebali biste znati koju kremu za čišćenje koristiti. Iako će krema za masnu kožu pokazati rezultate samo na tom tipu kože, drugima bi mogla pokvariti kvalitetu kože.

 

  • Serumi: Na tržištu postoje mnoge vrste seruma. Ono što zapravo čini jest da pomaže koži da vrati određene izgubljene vitamine i minerale poput vitamina C. Dodatno, za ljude koji imaju bore; možete koristiti najbolju kremu protiv bora uvečer prije spavanja u kombinaciji sa serumomkako biste sljedeće jutro imali svijetliju i gipkiju kožu.

 

  • Vlaženje: Kupnja hidratantne kreme za lice koja je lagana, nekomedogena i ne blokira pore može biti vrlo učinkovita. Hidratantne kreme obično se ne biraju na temelju tipova kože, jer mogu raditi sa svima.

Odaberite proizvod koji će odgovarati vašoj osjetljivosti kože i tipu kože. No, svakako pročitajte deklaracije prije finaliziranja kupnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here