Limba română este a doua cea mai comună naționalitate non-britanică în Marea Britanie

0
0
locuri de munca in londra

Numărul cetățenilor români care locuiesc în Marea Britanie în 2020 se estimează la 441.000, în creștere cu 25% față de 2019

Acum sunt mai mulți români în Anglia decât există resortisanți irlandezi sau indieni, dezvăluie cifrele oficiale.

România a depășit Republica Irlanda și India pentru a trece de la a patra cea de-a doua naționalitate non-britanică cea mai comună în Marea Britanie, a găsit Oficiul pentru Statistică Națională (ONS).

Numărul cetățenilor români care locuiau în Marea Britanie în 2017 a fost estimat la 411.000 – un salt de 25% în anul precedent și cea mai mare creștere pentru orice țară.

România a aderat la Uniunea Europeană în 2007, dar abia în 2014 au fost ridicate restricțiile asupra drepturilor românilor de a lucra în Marea Britanie. Poloneza rămâne cea mai comună naționalitate non-britanică, cu un milion estimat în Marea Britanie.

Guvernul Regatului Unit a ajuns la un acord cu UE privind drepturile cetățenilor în negocierile privind retragerea Marii Britanii din UE.

Persoanele care, până la 31 decembrie 2020, trăiesc în mod continuu și „trăiesc în mod legal” în Marea Britanie timp de cinci ani, vor putea să solicite să rămână la nesfârșit, dobândind un statut stabilit.

Cei care vor trăi aici mai puțin de cinci ani continuați până la această dată vor putea să solicite să rămână până când au atins acest prag de cinci ani. Atunci și ei pot solicita și statutul stabilit.

Nicola White, din divizia de statistică a migrației ONS, a declarat: „Populațiile născute în Marea Britanie și non-britanice au continuat să crească în 2017, deoarece mai multe persoane au continuat să vină în Marea Britanie să trăiască decât să se mute să locuiască în străinătate timp de un an sau mai mult.

„Rezidenții născuți din Polonia și resortisanții polonezi au fost cele mai comune populații din afara Regatului Unit. Cu toate acestea, cele mai mari creșteri ale populației au fost observate de la cei născuți în România și cei cu naționalitate română. ”

Aproximativ 350.000 de cetățeni irlandezi au trăit în Marea Britanie în 2017, în timp ce erau 346.000 de indieni.

Cifrele arată că numărul total de resortisanți ne-britanici care locuiau în Marea Britanie în 2017 a fost de 6,2 milioane, în creștere cu 4% în totalul de 6 milioane din 2016. Aceasta este o creștere mai mică decât cea înregistrată între 2015 și 2016, când numărul a crescut cu 8%.

Cifrele arată că 3,8 milioane (61%) din cei 6,2 milioane de cetățeni ne-britanici care locuiau în Marea Britanie în 2017 dețineau cetățenia UE. Aceasta este aproximativ aceeași proporție cu 2016 (60%).

romanii in uk anunturi

Romanii din Londra reprezintă cea mai mare proporție de resortisanți ne-britanici în 2017 și un număr mare de români care fac locuri de munca in londra, cu cel mai mare număr în autoritățile locale din Newham (38%), Westminster (36%) și Brent (34%).

Datele ONS se bazează pe un sondaj asupra gospodăriilor și nu includ majoritatea persoanelor care locuiesc în unități comunale, unele spații de cazare din NHS sau studenți care locuiesc în săli de reședință care au părinți rezidenți ne-britanici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here