Varför ska du lyssna på ljudböcker från Deckare?

0
0
Deckare

Har din läkare föreslagit att du kopplar av varje helg? Om ja, kan du överväga att lyssna på några spännande deckare som ljudbok.

Du måste komma ihåg hur glad du brukade bli när din farmor läste berättelser om äventyr och hjältar för dig. Förutom att njuta av berättelserna och känna dig extatisk, brukade du också somna snabbt. Att lyssna på detektivhistorier kommer att ha en liknande effekt på dig även nu. Nedan har vi listat några överraskande fördelar med att lyssna på detektivljudböcker.

Du kommer att uppleva mental stimulans

Att lyssna på mysterier, thrillers och andra typer av spänningsfiktion hjälper dig att träna ditt sinne. Detta kommer i sin tur att stimulera olika delar av din hjärna.

Studier som genomförts genom åren har bekräftat att när någon berättar en spännande sekvens för oss, bearbetar vår hjärna varje ord.

Denna hjärnans handling sätter oss på en virtuell simulator. Vi börjar känna att allt händer i verkligheten. Vår hjärna engagerar sig i en aktiv upplevelse. Med andra ord får vår hjärna träna när vi lyssnar på olika spännande händelser i en detektivs liv. Denna form av motion är oerhört avgörande för vår mentala hälsa.

Hjälper till att frigöra stress

Detta påstående kan tyckas vara motstridigt för dig. Du kanske undrar hur något som har en stimulerande effekt på hjärnan kan frigöra stress och spänning. Förvirringen blir intensivare eftersom detektivhistorier alltid fylls med händelser som gör att människor är djupt oroliga.

Låt oss ge dig ett exempel som hjälper dig att förstå hur att lyssnapå Deckare-ljudböcker kan gör dig mindre stressad. Om du pressar en stressboll och sedan sakta slappnar av ditt grepp, kommer bollen att uppleva en stressfrisättande effekt. Något liknande händermed vår hjärna.

När vi lyssnar på detektivhistorier blir våra hjärnmuskler upphetsade. När historien slutar och vi upptäcker den skyldige, blir hjärnans muskler avslappnade och resulterar i fullständig avslappning.

Bekräftar värdet av ärlighet

Detektivhistorier påminner oss om att ondska kommer att förlora i ett krig mellan det goda och det onda.

Thrillers är fyllda med hot mot människors kärnvärden. Så när vi lyssnar på dessa berättelser får vi möjlighet att väga, mäta och använda vårt förstoringsglas för att ta reda på om vi fortfarande har dessa värden i oss. Att lyssna på thrillers hjälper oss att förstärka dessa kärnvärden inom oss själva. Slutligen, när det goda besegrar det onda, känner vi oss som vinnare.

Slutsats

Vi rekommenderar användning av detektiv ljudböcker eftersom de gör det möjligt för dig att gå igenom thrillers när du gör andra viktiga jobb som att skicka ett e-postmeddelande eller förbereda en helgmiddag för din familj. Se till att ljudkvaliteten är bra om du vill njuta av dina försök med detektivhistorier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here